torstai 3. heinäkuuta 2008

Dolce & Gabbana haluaa mitätöidä Marimekon oikeudet Unikkoon

En henkilökohtaisesti ole mikään Unikon ystävä mutta tämä on jo aika paksua: Dolce & Gabbana on jättänyt EU:n yhdenmukaistamisvirastoon hakemuksen, jotta Marimekon punaisen Unikko-merkin rekisteröiminen mitätöitäisiin. Dolce & Gabbanan mallistossahan esittäytyi mekko jonka kukat olivat lähes identtisiä Marimekon Unikon kanssa ( alempana kuvassa oikealla). Marimekko on saanut Saksassa Dolce & Gabbanan unikko-tuotteille myynti- ja markkinointikiellon.

Yhtiön mukaan suosittu kuosi on saanut kokea syntymästään, vuodesta 1964 asti, plagiontiyrityksiä. Marimekon mukaan Dolce & Gabbanalla ei ole perusteita Unikon rekisteröinnin mitätöinnille. Yhtiö aikoo vastata Dolce & Gabbanan hakemukseen.

4 kommenttia:

Antti kirjoitti...

Ensin varastaa unikon ja sitten yrittää peruuttaa unikon tuotesuojan EU:n alueella.

Mikäli tämä on mielestäsi törkeää, kerro se D&G:lle heidän webbisivujensa kautta!

http://eng.dolcegabbana.it/corporate.asp?page=CommentsEnquiry

christina kirjoitti...

Tosi törkeä temppu kyllä. Tai siis mitä järkeä tuossa edes on? Miksi Dolce&Gabbana edes tahtoisi viedä jotain, minkä muut ovat jo vuosikymmeniä sitten keksineet ja tuoneet markkinoille? Argh.

Verona kirjoitti...

Todella hävytöntä, isomman oikeudella jyrätään pienempää. Toivottavasti Marimekko voittaa sillä heidän tuotesuojaansa rikotaan törkeällä tavalla!

Jenny kirjoitti...

No hupsista vain, onpas törkeää... :(